Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Vilken spikmatta är egentligen bäst ?

Det har länge debatterats om vilken spikmatta som egentligen är bäst och där finns faktiskt inget korrekt svar på detta. Det skiljer sig helt enkelt från person till person. Jag har testat både shaktispikmattan och yantraspikmattan så jag tänkte dela med av av mina erfarenheter.

Shaktimattan

Den här spikmattan kommer ursprungligen ifrån Indien och det är även där den tillverkas. 2008 var ett magiskt år för denna spikmattan. Det var nämligen då den lanserades i Sverige och vilken enorm succé det blev ! Folk som hade haft ont i ryggen i 5-10 år blev av med sin smärta när dom la sig ner på mattan. Det fungerade verkligen !

Jag själv var lite senare med att pröva detta fenomen. Min första shaktimatta inhandlade jag året därpå, 2009. Anledningen var för att jag trodde det var bluff och båg. Hur skulle det kunna hjälpa att lägga sig ner på en massa piggar ?

Men oj, så fel jag hade!

Jag hade börjat få problem med ryggen som många andra och då gått till olika läkare som inte kunde konstatera vad det var. Min sista utväg var därför att köpa en spikmatta och det ångrar jag inte en enda sekund idag. Det har hjälpt min rygg oerhört mycket och smärtan är som bortblåst.

Yantramattan

Efter att ha testat shaktimattan ett tag så gick jag in på en hälsokostbutik. Där sålde dom yantramattor som var bra mycket billigare om man jämförde med min senaste spikmatta. Hmm, varför va dom det ? Va dom sämre ? Min nyfikenhet tog slutligen överhand och den dagen handlade jag även en yantraspikmatta.

Testade den på kvällen och efter ungefär 30 minuter fick det va bra. En sak var häpnadsväckande.

Yantramattan var både billigare och faktiskt bättre !

Anledningen till detta är enkel. Allt handlar om piggarna. Shaktimattan har nämligen piggar som är kortare än yantramattan och det blir en enorm skillnad efter att ha jämfört båda spikmattorna. Jag tycker även att yantramattan har lite vassare piggar.

Sammanfattning

Där finns ingen tvekan. Enligt mig så vinner yantramattan tack vare billigare pris men även bättre kvalité. Men som sagt, det är en smaksak vad man tycker om och inte tycker om. Det bästa är att prata med en person som har kunskap om spikmattor och beskriva vilka problem du har. Då kan han eller hon också ta fram den spikmattan som är bäst för just dig.

9 Nov 2011