Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hyra byggnadsställningar

När man ska fixa till husets utsida kommer man ganska långt med en stadig stege och bra mod, men i vissa fall, som t.ex vid en fasadrenovering, ommålning eller isolering av huset räcker inte dessa till. Då krävs gedignare hjälpmedel som t.ex byggnadsställningar som underlättar arbetet och gör att man kan utföra det på ett säkrare och bekvämare sätt.

Hyra eller köpa

Byggnadsställningar kostar en hel del, så om man inte har en egen byggfirma kan det vara ett smartare val att hyra de ställningar som man behöver. Då man hyr en byggnadsställning kan priset variera ganska mycket. Hur mycket det kostar beror på typ av ställning samt storlek, och ofta betalar man hyra per dygn.

Priset kan vara allt mellan några hundralappar till flera tusen kronor/dag, så det lönar sig självklart att försöka slutföra arbetet så fort som möjligt för att komma så billigt undan som möjligt.

Olika typer av byggnadsställningar

Det finns byggnadsställningar för olika ändamål, så man ska alltså välja en ställning som är avsedd för det ändamål man behöver den till. En byggställning kan täcka hela eller delar av byggnadens fasad, medan en fasadställning är praktisk vid fasadarbeten.

Den lite mindre rullställningen är mycket praktisk vid mindre arbeten eftersom den är försedd med hjul och alltså mycket enkelt och smidigt går att rulla och flytta från en plats till en annan. Ställningarna finns även i flera olika material, varav de vanligaste är stål och aluminium.

Säkerheten är viktig

Det allra viktigaste man ska tänka på då man ska hyra en byggnadsställning är att kontrollera att den är 100% säker. Den måste bland annat vara typgodkänd och uppfylla alla de krav som ställs på en säker byggnadsställning. Kontrollera även att ställningen är i gott skick och att alla säkerhetsspärrar och lås fungerar som de ska. Kom också ihåg att skydda huvudet med en hjälm när du utför arbetet.

För att få mer information, så kan du läsa mer om byggnadsställningar och ansvar här.

28 May 2013