Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Semesterväder

Enligt en undersökning som resebyråkedjan Ticket har gjort i samarbete med Novus ökar svenska folkets resande. Vi tenderar även att resa längre bort, gärna över jul och nyår. Mellan år 2000 och 2010 ökade resandet med nära 18 procent visar Vagabonds Resebarometer. De som reser allra mest är de i åldersgruppen 45-54 år. Spanien är det allra mest besökta landet.

Det är lätt att dra den slutsatsen att vädret alltid är bättre i något annat land söderut vid vilken tidpunkt på året som helst. Men är det så ? Nej, inte på många populära ställen.

Med klimat menas bland annat de genomsnittliga temperatur och nederbörds-förhållanden som råder under året. Ofta förändras dessa förhållanden beroende på årstid. Ett undantag gäller på många platser med tropiskt klimat där förhållandena i stort sett är likadana samtliga månader.

I Sverige har vi ett tempererat klimat som definieras av att den kallaste månaden har en dygnsmedeltemperatur under 6°C medans den varmaste ligger över 10°C. Man brukar ibland även dela in denna klimatzon i varm- och kalltempererat klimat där den varmtempererade ligger över nollan den kallaste månaden och den kalltempererade under nollan.

I ett område mellan den tempererade zonen och den tropiska som ligger runt ekvatorn finns en subtropisk zon. En sådan zon finns på bägge sidor om ekvatorn liksom den tempererade zonen och polarzonen.

Man definierar den subtropiska zonen med att den kallaste månaden har en dygnsmedeltemperatur över 6°C samt att den varmaste månaden ligger över 20°C. I den tropiska zonen måste alla månader ha en dygnsmedeltemperatur på minst 18°C. Slutligen kan nämnas att polarklimat råder då alla årets månader ligger under 10°C.

De flesta populära solsemestermålen ligger i den subtropiska och tropiska zonen. Det så kallade medelhavsklimatet kan man definiera av att den återfinns i den subtropiska zonen samt att den mesta nederbörden kommer mer under vinterhalvåret.

Ska du ut och resa kan du ha god användning av den information du finner på sajten Semesterväder där du på ett lättfattat sätt finner klimatuppgifter från ett stort antal populära semesterorter.

5 Dec 2012