Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!
Senaste artiklarna:
Banta med fokus på lösningen
På 1980-talet utvecklade man den lösningsorienterade inställningen till att lösa utmaningar och problem. Det är just fokus på lösningen och inte på själva problemet som är nyckeln. Applicerar vi teorin på bantning kan vi se att den som fokuserar på lösningen och målet klarar sig betydligt bättre än den som enbart fokuserar på viktminskningen.
Att tänka “Jag behöver gå ner i vikt - punkt” har visat sig vara en sämre taktik än att t.ex tänka “om jag går ner i vikt kommer jag att känna mig mer pigg och mer alert. Jag kommer att orka mer på jobbet och må bättre på fritiden”. Detta i kombination med tankesättet “genom att motionera mera och få mer frisk luft kommer jag att må bättre, och gå ner i vikt” har visat sig ge de allra bästa resultaten.
Genom att göra såhär så fokuserar vi på det som fungerar eller det som vi vill skall fungera snarare än det som i nuläget inte fungerar. Glaset är inte halvtomt, det är halvfullt. I ett lösningsorienterat koncept är delmålen viktiga.
Det är inte rimligt att nå målet dag ett, därför är det viktigt att vara medveten om att det kommer att krävas en insats av dig för att lyckas. Det kommer att krävas tålamod och det finns inga genvägar. Man kan däremot underlätta något genom att tänka och fokusera på rätt saker.
Kunskap om lösningar är alltid att föredra. Är målet att gå ner i vikt är det en stor fördel att t.ex känna till hur kroppen reagerar på olika dieter, olika typer av mat och hur vi människor fungerar i allmänhet.
Frågor som en lösningsfokuserad människa kan ställa sig själv:
- Vad krävs av mig för att nå mina lösningar ?
- Vad har jag redan gjort som jag kan vara stolt över ? (Jag behöver alltså inte börja från noll)
- Vilka framsteg vill jag göra inom snar framtid ?
- Vilka framsteg kan jag vänta med ?
- Hur ska jag mäta min framgång på ett objektivt sätt ?